Duizenden bezoekers verwacht tijdens huldiging olympiėrs in Assen

Geplaatst: 14:12 uur, dinsdag 18 februari 2014
afbeelding
De Vaart in Assen, waar de huldiging plaats zal vinden. Foto: Google Streetview

De gemeente Assen en sportkoepel NOC*NSF verwachten op 24 februari tijdens de landelijke huldiging van de olympische sporters vele duizenden bezoekers, meer dan waar aanvankelijk rekening mee is gehouden.

De locatie in het centrum waar de huldiging wordt gehouden, zal waarschijnlijk niet groot genoeg zijn om iedereen te kunnen bergen, zo meldde een woordvoerder dinsdag.

Daarom wordt een tweede plein ingericht waar de feestelijkheden op een groot beeldscherm te zien zijn. Het plein bij het podium kan zo'n zevenduizend mensen herbergen. Als die vol dreigt te stromen, worden de toegangen gesloten en worden mensen doorverwezen naar de alternatieve locatie tweehonderd meter verderop. Daar is plaats voor nog eens enkele duizenden mensen.

Succesvol
Op de vorige huldiging in Haarlem, na de Spelen in Vancouver, kwamen in 2010 zo'n tienduizend mensen af. 'Maar we hebben nu de unieke situatie dat de olympische ploeg zeer succesvol is. Dat trekt waarschijnlijk nog meer enthousiastelingen', zei de woordvoerder. Dat is ook de inschatting van NOC*NSF. 'Veel mensen zijn trots op dit team', aldus een zegsman. Ook speelt mee dat het Noorden vanaf volgende week voorjaarsvakantie heeft.

De olympiėrs komen aan op Groningen Airport Eelde en reizen dan door naar Assen. Een deel van de binnenstad van Assen is maandag afgesloten voor het verkeer.

  Stuur bericht door   Druk dit bericht af   Permalink

Laatste nieuws

Nieuws afgelopen 24 uur >>